Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Vsak začetek šolskega leta se začne pisati nova zgodba. Tudi v OŠ Ivana Kavčiča smo se pripravili, da začnemo pisati novo poglavje, polno lepih in nepozabnih zgodb za 381 učenk in učencev. Novo svežino, toplino in igrivost tej zgodbi prinašajo prvošolci, ki letos prvič prestopajo prag šole kot učenci. 

38 prvošolcev je 2. 9. 2024 preskočilo šolski prag OŠ Ivana Kavčiča in PŠ Mlinše. Njihovi pogledi so bili vedri, vedoželjni in iskrivi. Prehod iz vrtca v šolo je pomemben mejnik v življenju otrok in njihovih staršev, zato je še posebej pomembno, da ta mejnik zaznamuje dobro počutje in sodelovanje.

Pred šolo jih je najprej nagovoril ravnatelj Uroš Burgar, nato pa jim je nekaj spodbudnih besed namenila še pomočnica ravnatelja Marja Ribič. Na varno prihajanje in odhajanje v šolo in iz nje jih je opozoril tudi policist iz PP Zagorje.

Po skoku v šolo so prvošolce z aplavzem pospremili drugošolci in tretješolci. Za čarobnost dogodka je poskrbel čarodej Jani. Pri ustvarjanju čarovnije so mu pomagali tudi prvošolci, ki niti najmanj niso oklevali, ko jih je povabil k sodelovanju.

Prvošolce PŠ Mlinše so na podružnici pričakali še učenci od 2. do 4. razreda. Zanje so pripravili krajši kulturni program. Prvošolci in njihovi starši so nato vstopili še v učilnico in ugotovili, da bodo šolsko leto preživeli v prijetnem učnem okolju.

Primarno izobraževanje bo prineslo novega znanja ter vrednot in tako bomo v prihajajočih letih zgradili prijeten odnos ter medsebojno spoštovanje.

Da vstop v svet ukaželjnih ne bi bil pretežak, bodo skozi celo leto skrbele njihove učiteljice. Učencem želimo veliko dobre volje, veselja do dela, vztrajnosti in potrpežljivosti ter da bi se v šoli dobro počutili in si pridobili čim več znanja.

Naj čarobnost prvega šolskega dne nikoli ne pojenja.

Dostopnost