Skoči na glavno vsebino
+386 (0)3 56 70 200 tajnistvo@osik.si

Teden otroka, ki se praznuje že 70. leto, je vsakoletni projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki ga z veseljem obeležujemo tudi na naši podružnični šoli, saj je pomembna priložnost za spodbujanje kreativnosti in povezovanja med otroki. Letošnja tema je bila Otrok, nepopisan list. V vseh razredih so potekale številne aktivnosti, ki so otrokom omogočile, da izrazijo svojo domišljijo in ustvarjalnost. Učenci so pod mentorstvom svojih učiteljic likovno in literarno poustvarjali. Navdih za ustvarjanje so našli v poslanici, ki jo je spisala Nika Gradišek. Izvedli so glasbeno – pevske odmore in se igrali z različnimi družabnimi igrami.

Zadnji dan tedna otroka so si učenci 1. in 2. razreda v dvorani na Mlinšah ogledali lutkovno predstavo Pavliha noče v šolo, ki sta jo zanje pripravili članici Kulturnega društva Mlinše ter obenem učiteljici Marija Ribič in Irena Ravnikar Hriberšek. Po končani lutkovni igri so se učenci preizkusili še v rokovanju z lutko.

Učence prvih razredov so obiskale predstavnice Šolskega parlamenta in ravnatelj. Učenke Katarina, Mila, Lucija in Karin so jim pripravile kratek kulturni program, jim zastavile nekaj ugank ter jim po prebrani obljubi podelile še prisego. Spodbudne besede jim je namenil tudi ravnatelj Uroš Burgar.

V okviru tehniškega dne so nato izdelali vsak svoj copat. V prihodnjih dneh jim bo le ta predstavljal učni pripomoček za vezanje vezalk. Spretnost zavezovanja čevljev bodo tako usvojili na malo drugačen način.

Za konec se je za učence na igrišču predstavila Šola tenisa Vidrga pod vodstvom Petra Kneževiča. Učenci so se seznanili s prvimi koraki tega belega športa. Sproščujoč teden pa so zaključili s plesom in športnimi igrami.

Učencem so teden popestrile tudi dejavnosti v času razširjenega programa, kjer so ustvarjali na temo jeseni, na šolskem igrišču so izvedli številne socialne igre.

Dostopnost